Ukupna cena:

BOJE I BARUT - Olgica Cice

  • BOJE I BARUT - Olgica Cice
4.80 EUR
5.05 USD
572.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Polja označena sa * se obavezno moraju popuniti

*
*
*
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: BOJE I BARUT - Olgica Cice

Fantastičan roman o jednoj od najvećih žena u srpskoj istoriji

Roman Boje i barut, posvećen slikarki Nadeždi Petrović, napisan je kao apoteoza umetnosti, ideji ostvarenja svog bića i uzvišene službe rodu kojem se pripada. Ugrađujući u temelj dela i postulate o umetnosti Nadežde Petrović, kao što je onaj "umetnost ne profaniše, ona diže i pali moral, pomaže razvitak socijalnih pitanja i evoluciju naroda, podiže kult u čoveku do najviših granica, vrednost jedinice i celog plemena u očima naprednih naroda", Olgica Cice je kroz sudbinu slikarke koja je imala smelosti da bude drugačija i svoja, pokazala kako se iz malog naroda tragične sudbine (opisi teških godina balkanskih ratova) može stići do svetskih estetskih visina.

Nadežda Petrović svakako je bila jedna od onih srpskih slikarki i intelektualki koje su kroz svoje delo razgrtale istorijske naslage naše kulture i civilizacije. Književnost naknadnim rekreiranjem takvih veličina crpi novu snagu za afirmaciju ideja koje ne gube vrednost ma kako davno bile začete...

Format: 14X21cm
Povez: broširan
Pismo: latinica
Br. strana: 315

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption