Ukupna cena:

TERRA D ORO - Milkica Miletić

  • TERRA D ORO - Milkica Miletić
4.80 EUR
5.05 USD
572.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Polja označena sa * se obavezno moraju popuniti

*
*
*
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: TERRA D ORO - Milkica Miletić

NAGRADA MIROSLAV DERETA ZA NAJBOLJI NEOBJAVLJENI ROMAN - 2011.

U romanu Terra d'oro Milkica Miletić prati burnu sinhroniju porodičnih sudbina trgovaca, moreplovaca, gospara, Srba iz Dubrovnika, i njihovih burnih života i živih fresaka tih sudbina u okrilju Istočnoga zaleđa, u Srbiji, u moravskom Gradcu i okolini, u zemlji despota Stefana Lazarevića.

Jedan od braće De Lembrini, Lorenco, ostaje kao fratar u Dubrovniku. Drugi, Antun, razbludan i nemiran, ostavlja nemilovanu mladu nevestu rođenom bratu, slugi božjem, kao fatalno iskušenje, a njegov sin, plod bludničenja sa sluškinjom, smerno samokažnjavajuće usvojen od vilinske maćehe iz Beneventa, postaje zakupac carine na Rudniku, tamo gde je Gradac, ili Čačak, kako ga zvahu Dubrovčani.

Taj preplet mediteranskog, azurnog i belokamenog, s jedne strane, i bujnoplaninskog, zmijolikog, vizantijski pastoralnog i surovog, katoličkog i pravoslavnog, s druge strane, artikulisan je izuzetnom gustom dramaturgijom, koja siže ovog romana uspostavlja potresnim scenama devojačkog samoubistva u iskonskom samospasenju od obeščašćenja, životom novorođenčadi donete u suknenom ili slamnatom smotuljku, vaseljenskom tugom neljubljene žene i neljubljenog muškarca, olakim žrtvovanjem dece, braće i sestara... Tako se u ovom romanu, uz pesničke navode i citate, brojnim značenjima pridodaje i leksički obilna čulna "okolina", malo soli, joda i lijandera, a malo rudničkog bilja i moravskog žubora...

Format: 14X19cm
Povez: broširan
Pismo: latinica
Br. strana: 157

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption