Domaća Knjižara
Ukupna cena:

SUMRAK ZAPADA - Kristofer Koker

  • SUMRAK ZAPADA - Kristofer Koker
8.32 EUR
8.73 USD
990.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: SUMRAK ZAPADA - Kristofer Koker

Kristofer Koker je profesor međunarodnih odnosa na London School of Economics and Political Science, i gostujući profesor na Staff College, u Oslu. Autor je brojnih knjiga iz oblasti međunarodnih odnosa, i savetnik je nekoliko savetodavnih agencija britanske Konzervativne partije.

Knjiga Sumrak Zapada daje uvid u nastanak, razvoj i krizu pojma Zapada, prevashodno među Evropljanima i Amerikancima. Zapadni savez otelotvoren je kroz anglo-američko savezni štvo tokom dvaju svetskih ratova. Njegov najvidljiviji izraz bio je Severno atlantski pakt. Ali, atlanticizam nikada nije doveo do ustanovljenja atlantske zajednice. Identitet Zapadnog saveza zato je došao u krizu kada je nestalo „drugo“ koje ga je držalo na okupu – Sovjetski Savez. Prateći razvoj ideje Zapada od Getea, Hegela i Berka do svetskih političara i mislilaca iz devedesetih godi na XX veka autor je ustanovio nesumnjivu misaonu prazninu i krizu koja je počela da okružuje ovaj pojam krajem prošlog veka. Tradicionalan pojam Zapada ušao je u sumrak. Time se otvara put, ali i velika neizvesnost, za rađanje novog Zapada koji bi morao da bude u dijalogu sa drugim kulturama i sopstvenim nasleđem.

Format 16x24 cm • 222 str

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption