Ukupna cena:

MORAL I PRLJAVE RUKE - Majkl Volzer

  • MORAL I PRLJAVE RUKE - Majkl Volzer
12.70 EUR
13.34 USD
1,512.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: MORAL I PRLJAVE RUKE - Majkl Volzer

Knjiga „Moral i prljave ruke“ jednog od vodećih savremenih mislilaca u svetu, profesora po pozivu na Institutu za napredne studije američkog univerziteta Prinston, u stvari je zbornik eseja koji su priredili Jovan Babić i Petar Bojanić, a preveo Slobodan Divjak. Centralna tema ovog Zbornika je problem „prljavih ruku“ posmatran iz perspektive filozofije, politike i rata. Ovom problemu, koji je i ranije privlačio pažnju mislilaca poput Sartra i Kamija, Volzer pristupa na originalan način. Možemo li nemoralnim sredstvima ostvariti moralne ciljeve? Možemo li se baviti politikom i ostati nevini? Da li je u ratu sve dozvoljeno? Kakva je razlika izmedju pravednog i nepravednog rata? Nastojeći da odgovori na ova pitanja, Volzer razmatra sve bitne probleme u današnjem svetu, kao što su: humanitarna intervencija, terorizam, nacija i svetski poredak, pravo i moć...Autor piše jednostavnim, svakom obrazovanom čoveku razumljivim jezikom. Stoga se ova knjiga čita kao krajnje uzbudljivo i atraktivno štivo.

format: 25 cm
broj str.: 271
povez: tvrd

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption