Ukupna cena:

DRŽAVA I DRUŠTVO - Vukašin Pavlović

  • DRŽAVA I DRUŠTVO - Vukašin Pavlović
12.12 EUR
12.73 USD
1,430.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: DRŽAVA I DRUŠTVO - Vukašin Pavlović

Odnos države i društva predstavlja jedno od ključnih pitanja političke sociologije i političke nauke uopšte. Ako je društvo jedna vrsta sveobuhvatnog, složenog, samodovoljnog i zaokruženog socijalnog poretka, onda je postojanje države jedan od neophodnih uslova za njegov opstanak i razvoj, bar kada je reč o modernim društvima.

Postojanje bezdržavnih društava je predominantna karakteristika drevnih sakupljačkih, lovačkih i plemenskih ljudskih zajednica. Istina je da je mnogo veći deo svoje istorije ljudska vrsta provela u oblicima društvenog života bez državne organizacije. Ali, danas su takve bezdržavne društvene zajednice izuzetak koji opstaje u nepristupačnim predelima prostranih pustinja ili u prašumama Amazona i Nove Gvineje. Takve društvene zajednice su poput izolovanih socijalnih ostrvaca unutar granica pojedinih država.

pismo: Latinica
strana: 433
format: 24 cm
povez: Broš

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption