Ukupna cena:

NEDOGLED - Borivoj Rašuo

  • NEDOGLED - Borivoj Rašuo
4.62 EUR
4.85 USD
550.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: NEDOGLED - Borivoj Rašuo

Nedogled određuje mesto (ili stanje?) koje pogled ne može da dosegne i koje se samo može domisliti i imaginacijom učiniti stvarnim ali time se ne otvara prostor aproksimacijama, naprotiv. Zapis o nečemu što oko ne može dovideti ne ostvaruje uvek značenje nevidela-nedogleda, zato što samo intimni poetski zapis domišljava i postaje slika u vremenu bez znakova. Slika koju može ispuniti samo strepnja, stid (na kome pesnik insistira kao na nemoći etičkog uticaja) i poetsko znanje pesme i poznanja sveta. Otuda put do nedogleda nije put do „obećane zemlje“ već put uspostavljanja duhovnih suština, jer odlazak je uvek po malo umiranje – mitiziranje.
Čitalac iz ove knjige neće poneti gotove, ogoljene i apriorističke teze namenjene stvaranju aparatnih misli i slika. Pre svega biće podstaknut da poeziju i kulturu posmatra u njihovoj složenosti, dinamičnoj izmenjivosti i višeznačnosti u intelektualnoj avanturi kojom ga pesnik vodi.
Petar V. Arbutina

Format: 13x21
Broj strana: 116

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption