Ukupna cena:

SOBA S TOČKOM - Jovan Nikolić

  • SOBA S TOČKOM - Jovan Nikolić
4.54 EUR
4.76 USD
540.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: SOBA S TOČKOM - Jovan Nikolić

Kao dijete romskog saksofoniste i srpske pjevačice, Jovan Nikolić je na turnejama svojih roditelja upoznao gotovo sve hotele bivše jugoslavije u kojima se držalo do dobrog plesnog repertoara. Zato je rođen na jednom mjestu, pošao u školu u drugom, da bi djetinjstvo proveo u čačanskoj Cigan-mali, gdje su se roditelji skrasili na djedovom imanju. Za Nikolića, kao što je to uostalom često slučaj sa djecom iz takozvanih "mješovitih brakova", porijeklo postaje i blagoslov i prokletstvo. Previše je načitan za romsku mahalu, a odveć tamnoput za one sa kojima je dijelio maternji jezik. Ova knjiga upečatljivo pokazuje da ta potraga nije bila uzaludna, te da je Nikolić bio i ostao jedan od najoriginalnijih srpskih pjesnika, kao i jedna od nezaobilaznih činjenica svjetske romske književnosti – ako je označimo kao književnost koju pišu Romi, nezavisno od jezika na kojem to čine.

Neka ova knjiga podsjeti čitalaštvo u Srbiji da je Nikolić pronašao najbolji način da iskaže jedinstvenost svoje pozicije u svijetu, stvarajući time jedinstveni svijet.

pismo: Latinica
strana: 134
format: 20 cm
povez: Broš

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption