Ukupna cena:

SINKRETIZAM MILOŠA CRNJANSKOG - Petar Đuza

  • SINKRETIZAM MILOŠA CRNJANSKOG - Petar Đuza
4.54 EUR
4.76 USD
540.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: SINKRETIZAM MILOŠA CRNJANSKOG - Petar Đuza

Zbog čega je Miloš Crnjanski u svom sikretističkom spisateljstvu i danas, u vremenu globalizacije, aktuelan?
Neprestano se, kroz ceo njegov stvaralački opus, prepliću sva njegova slojevita janusovska lica - avangardnog pesnika, pisca romaneskno-freskovnog monumentalnog formata, diplomate i hroničara burnih istorijskih događaja i obrazovanog istoričara umetnosti, biografa renesansnih umetnika, strogog likovnog kritičara i oštrog polemičara. Ako se može dati odgovor na ovo pitanje onda je to svakako zbog toga što se vekovima menjaju i smenjuju ljudske sudbine i akteri događaja.

I ovo naše vreme postmoderne ima svoje virtuelne kopije i replike, što je Crnjanski strasno umeo da oseti. Zbog toga je Crnjanski pisac i naših dana.

pismo: Latinica
strana: 133
format: 21 x 14 cm
povez: Broš

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption