Domaća Knjižara
Ukupna cena:

PRIZORI ULICE - Nikolas Fajf

  • PRIZORI ULICE - Nikolas Fajf
9.98 EUR
10.48 USD
1,188.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: PRIZORI ULICE - Nikolas Fajf

Zbornik Prizori ulice svedoči o vitalnosti, uzbuđenjima i tenzijama ulice. Na osnovu vodećih istorijskih i savremenih istraživanja iz oblasti kulturne geografije, studija kulture, sociologije i planiranja, Nikolas Fajf grupiše priloge u tri glavne celine. Prva, Planiranje i projektovanje, istražuje kako se specifični ulični prizori oblikuju u međuigri dominantnih ideja u politici, planiranju i u lokalnim ekonomskim i političkim okolnostima. Drugi deo, nazvan Socijalni identiteti i društvene prakse, nastoji da razluči društvene razlike u doživljaju ulice kod različitih ljudi, dok se završni deo, Kontrola i otpor, usredsređuje na metode sve naglašenije kontrole socijalnog života na ulici. Ova knjiga podvrgava ulicu stalnom kritičkom nadzoru, obogaćujući i proširujući naše shvatanje o stvaranju i značenjima urbanog prostora.

Internacionalna grupa geografa, planera i sociologa sastala se 1996. godine na konferenciji Kraljevskog geografskog društva – Instituta britanskih geografa na Univerzitetu Stratklajd u Glazgovu. Naučne priloge učesnika ove konferencije sakupio je i priredio u knjizi Prizori ulice viši docent na katedri za geografiju Univerziteta Stratklajd, Nikolas R. Fajf.

Tvrdi povez, latinica
Format 21 x 14
Broj strana 465

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption