Ukupna cena:

NOVINARSTVO - Štefan Rus Mol, Ana Jugoslava Zagorac Keršer

  • NOVINARSTVO - Štefan Rus Mol, Ana Jugoslava Zagorac Keršer
11.09 EUR
11.64 USD
1,320.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: NOVINARSTVO - Štefan Rus Mol, Ana Jugoslava Zagorac Keršer

Iako se po konceptu može svrstati u udžbeničku literaturu, a po sadržini u uvodno štivo, knjiga „Novinarstvo“ predstavlja mnogo više od toga. Prevashodno posvećena novinarskom zanatu i praksi, ona uspešno povezuje novinarsko iskustvo i naučna saznanja u oblasti publicistike i komunikacija.

Štefan Rus Mol, profesor nauke o kumunikaciji na Univerzitetu u Luganu, objašnjava savremene tokove novinarskog poziva, u kontekstu globalnog razvoja društva. Tragajući za dramatičnim promenama na profesionalnom planu, knjiga i sama „živi život našeg doba“ i pokazuje kako se multimedijima, internetom i intranetom menja novinarska svakodnevica.

Autor analizira veze novinarske i nekih drugih srodnih profesija, poput odnosa s javnošću, kao i njihov međusobni uticaj. Značajnu pažnju Štefan Rus Mol posvećuje organizacionom aspektu novinarskog posla i govori o redakcijskom marketingu i menadžmentu, nudeći obilje primera iz prakse visokorazvijenih zemalja.

U izdanje na srpskom jeziku uneti su neki primeri iz ovdašnje novinarske prakse. Drugo izdanje ove knjige dopunjeno je novim podacima, koji prate tehnološke, društvene i druge promene koje se dešavaju u savremenim medijima.

„Novinarstvo je za mnoge posao iz snova: najuzbudljiviji, najlepši poziv na svetu. Novinar je uvek na putu, uvek u žiži događaja. (...) Novinar je neprestano tamo gde se događa nešto važno. On ima pristup istaknutim javnim ličnostima i zna uvek nešto više iz prvog plana ili iz pozadine događaja, nego što bi obični ljudi mogli da znaju.“
Štefan Rus Mol

Broširani povez
latinica
S 286
F 23,5 x 16

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption