Domaća Knjižara
Ukupna cena:

SOLUNSKI ANĐEO - Vesna Goldsvorti

  • SOLUNSKI ANĐEO - Vesna Goldsvorti
4.99 EUR
5.24 USD
594.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: SOLUNSKI ANĐEO - Vesna Goldsvorti

Prva knjiga pesama Vesne Goldsvorti, autorke slavnih knjiga Izmišljanje Ruritanije i Černobiljske jagode, britanskog univerzitetskog profesora, pesnikinje koja se u London preselila sa nepunih dvadeset pet godina i tek stečenom diplomom Beogradskog univerziteta.
Solunski anđeo počinje i završava se istog makedonskog leta pre tridesetak godina, i kazuje uzbudljivu priču o jednoj nestaloj zemlji na Balkanu, ali i o tome kako se uči životu, ljubavi i pisanju poezije na novom jeziku. Pesme Vesne Goldsvorti su melanholične meditacije o izgubljenom svetu, duboko prožete čehovljevskim osećanjem prolaznosti, a istovremeno i pesme o svetu iznova nađenom, duhovite i često opore zdravice današnjem Londonu – rekama ljudi, tajnama skrivenim iza nizova fasada, u crkvama, džamijama i hramovima, i polupraznim restoranima u kasno poslepodne.
Pesme nastajale između dva vremena i između dve kulture, srpske i engleske, između Balkana i Britanije, Beograda i Londona.
Pesme koje očaravaju i potresaju, podsećaju i preispituju.
Pesme iznijansiranog jezika, lucidnog mišljenja i raskošne imaginacije.

Nagrada Robert Krošou
Tajmsov izbor najboljih pesničkih knjiga u 2011.

"Solunski anđeo kreće se senovitim granicama na kojima se rane razdvajanja pretvaraju u ožiljke gubitaka. Evropski po senzibilitetu, elegični po tonu, ovi stihovi uvode jedan dobrodošli novi glas u englesku poeziju."
- Džon M. Kuci, dobitnik Nobelove nagrade za književnost

"Vesna Goldsvorti stupa u svet poezije kao već potpuno oformljeni pesnik. Njeni su stihovi zanosna meditacija, pisana spretno i s pouzdanjem. To je poezija kultivisana u najboljem smislu te reči, ukorenjena duboko u istoriju, poezija koja održava ravnotežu između ljubavi i gubitka."
- Gvinet Luis, Nacionalni pesnik Velsa

"Ove pesme su prelepe. One nose svu težinu istorije i ličnog iskustva, a pri tom se kreću s velikom jasnoćom i kontrolom. Izvanredno su precizne. Podsećaju na Kavafija."
- Džordž Sirtis, dobitnik Eliotove nagrade za poeziju

"Isto tako očarava Solunski anđeo za koga je Vesna Goldsvorti dobila nagradu "Robert Krošou". Njena izuzetna prva zbirka istražuje putovanja geografskog, duhovnog i lingvističkog egzila na kojima ona, sa intenzivnom preciznošću putuje sa Balkana u ‘Srce Engleske, ma gde ono bilo’."
- Tajms

Format: 14x20
Broj strana: 72
Povez: Broš

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption