Ukupna cena:

STEVAN FILIPOVIĆ: ISTINA O ISTORIJSKOJ FOTOGRAFIJI - Mirjana Belić Koročkin Davidović, Radivoje Davidović

  • STEVAN FILIPOVIĆ: ISTINA O ISTORIJSKOJ FOTOGRAFIJI - Mirjana Belić Koročkin Davidović, Radivoje Davidović
7.45 EUR
7.82 USD
880.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Polja označena sa * se obavezno moraju popuniti

*
*
*
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: STEVAN FILIPOVIĆ: ISTINA O ISTORIJSKOJ FOTOGRAFIJI - Mirjana Belić Koročkin Davidović, Radivoje Davidović

U knjizi je opisano senzacionalno otkriće ko je autor čuvene fotografije sa vešanja Stevana Filipovića koja je obišla svet i nalazi se danas u palati Ujedinjenih nacija u Njujorku. Sedamdeset godina trajala je enigma ko je snimio veliki trenutak istorije. Kada je prvi put ugledao fotografiju ispod vešala Stevana Filipovića tadašnji predsednik vlade Indije Džavaharlal Nehru je klekao i dugo ostao skušen u molitvi i razmišljanju. Ustavši rekao je: „Kakav moral pod omčom. Ovaj čovek je prekoračio granicu smrti“.

Rukopis predstavlja vredno istorijsko - publicističko i književno delo. Autori uspešno na osnovu relevantnih izvora i literature toplo i pismeno prikazuju život i revolucionarni put Stevana Filipovića, koji je živeo samo 26 godina i čija je herojska smrt ovekovečena fotografijom jedinstvenom u Drugom svetskom ratu postala simbol prkosa, smrti, simbol hrabrosti i borbe za slobodu.

Knjiga je ilustrovana sa 78 fotografija na kojima su prikazane retke slike iz života Stevana Filipovića, dokumenta iz arhivske građe, spomenici, ploče, umetnička dela i ekskluzivni snimci na kojima su svedoci sa vešanja snimljeni 22.maja 1942. godine u Valjevu.

Rukopis za knjigu dobio je nagradu Fondacije „Dragojlo Dudić“ 2010. godine.

Recenzenti knjige su dr Venceslav Glišić i profesor Đorđe Odanović.

Udruženje novinara Srbije proglasilo je knjigu „Stevan Filipović - istina o istorijskoj fotografiji“ za najbolje publicističko delo u oblasti istraživačkog novinarstva u 2012. godini, a autorima knjige dodelilo prestižnu nagradu „Žika M. Jovanović“.

Broj strana: 169
Povez: broširan
Dimenzije: 23,5 x 16,5 cm

Prosečna ocena (10) 10

28-dec-2012 10:27:48
SERBIA
Ocena 10
Najsveobuhvatnija knjiga o Stevanu Filipovicu.Veliki istrazivacki rad i nagrade koje je dobila govore o znacaju ove knjige.Cestitke autorima.

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption