Domaća Knjižara
Ukupna cena:

TAJNE BELOVEŠKE PUŠĆE - Srećko Đukić

  • TAJNE BELOVEŠKE PUŠĆE - Srećko Đukić
7.53 EUR
7.91 USD
897.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: TAJNE BELOVEŠKE PUŠĆE - Srećko Đukić

Najnovija knjiga dr Srećka Đukića, ekonomiste po obrazovanju, funkcionera saveznih institucija nekadašnje „velike Jugoslavije“, a od 1986. godine i diplomate ( Moskva, Sofija, Belorusija ) i analitičara ekonomskih i političkih prilika čiji se angažman najviše ispoljio u saradnji izmedju SFRJ i SEV-a, izuzetno je zanimljivo štivo koje čitaocu daje uvid u dogadjaje koji su prethodili raspadu SSSR. Neposredni uvid u te dogadjaje, opremljenost knjige autentičnim dokumentima i izjavama, dovode čitaoca do lovačke dače u Viskuliju, u Beloveškoj pušči blizu granice sa Poljskom, u kojoj su se sastali 8. decembra 1991. godine lideri Rusije, Ukrajine i Belorusije i dogovorili raspad ove velike sile koji je, nekoliko godina kasnije, Vladimir Putin nazvao „najkrupnijom geopolitičkom katastrofom veka“. Evo i završnog citata sa korica knjige: „...Velika sovjetska drama opisana u ovoj knjizi ima svoj prolog, svoju radnju i svoj epilog. U prologu je autor najavio dramatičnu propast SSSR-a, onda je analizu usredsredio na 8. decembar 1991. i na kraju opisao epilog te drame. Konačni kraj sovjetske imperije odigrao se u moskovskom Kremlju, 25. decembra 1991. u 19 sati i 38 minuta“.

format: 21 cm
broj str.: 315

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption