Domaća Knjižara
Ukupna cena:

GRCI I DRUGI - Staša Babić

  • GRCI I DRUGI  - Staša Babić
13.61 EUR
14.29 USD
1,620.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: GRCI I DRUGI - Staša Babić

Pisana u postprocesnom ključu, studija Grci i drugi ne samo da otvara, već i nudi odgovore na mnoga pitanja koja se u našoj arheologiji nikada dо sada nisu postavljala. Prvo i najvažnije je: "Šta će nama danas uopšte ta antika, ti Grci, taj Homer, dorski i jonski stubovi, Fidija i Praksitel, crnofiguralni stil i kontrast?" Ili, kao što pitaše Hamleta: "Šta je Hekuba njemu, ili on Hekubi, da plače zbog nje?" Staša Babić pokazuje da nema kraja račvanju staza i arheološkoj interpretaciji i poručuje nam da iz monumentalno dugačkih, uglačanih, (često i dosadnih) hodnika klasične arheologije uvek postoji i drugačiji pogled, koji poglavito zavisi od nas, našeg individualnog doživljaja, znanja, predrasuda i "hebitusa". Knjiga Staše Babić Grci i drugi razmiče granice discipline i podaruje nam nove i moćne instrumente za sagledavanje, ne samo antičke Grčke, već i nas samih. Posle čitanja ove knjige možemo, najmanje na jedan način, sebi da odgovorimo na pitanje "šta je nama Hekuba?"
Aleksandar Palavestra

povez: Tvrd, str: 174, format: 14.5 x 21.5

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption