Domaća Knjižara
Ukupna cena:

DINAMIČNI SREDNJI VEK - Mihael Nurdberg

  • DINAMIČNI SREDNJI VEK - Mihael Nurdberg
13.44 EUR
14.11 USD
1,600.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: DINAMIČNI SREDNJI VEK - Mihael Nurdberg

Kada je srednji vek posredi, prve asocijacije su primitivizam, bigoterija, pandemije strašnih bolešsti, zaostalost, pobožna usredsređenost, glupost, sujeverje, brutalno nasilje, memljive tamnice, sveopšta beda i jad. Švedski istoričar Mihael Nurdberg potrudio se da „rehabilituje“ srednji vek i, ispostavilo se, pokazao se kao izvanredan i branitelj ove epohe svetske istorije. Njegova knjiga Dinamični stednji vek (Den dynamiska medeltiden), koja se prvi put pojavila 1984, a potom i 1995. godine, pripada onim dragocenim studijama koje na drugačiji način govore o srednjem veku. Nurdberg u knjizi polazi od činjenice da sam period srednjeg veka, koji je za neke oblasti Evrope bio još i produžen do XVII stoleća, nije koherentan. Nije preterano reći da njegov početak i kraj imaju malo toga zajedničkog.

povez: broš, broj strana 284

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption