Domaća Knjižara
Ukupna cena:

OSNOVI KULTURNE ISTORIJE - Piter Berk

  • OSNOVI KULTURNE ISTORIJE - Piter Berk
10.89 EUR
11.43 USD
1,296.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: OSNOVI KULTURNE ISTORIJE - Piter Berk

Ova knjiga predstavlja pristupačan vodič kroz prošlost, sadašnjost i budućnost kulturne istorije u celom svetu. Koncentrišući se na rad poslednje generacije istoričara, autor istražuje razloge sve većeg interesovanja za ovu disciplinu. On pozicionira kulturnu istoriju u sopstveni kontekst i ističe veze između novih pristupa u istorijskoj nauci i rađanja feminizma, postkolonijalnih studija i svakodnevnog diskursa u kome ideja o kulturi igra sve značajniju ulogu. Kako sam autor u uvodnom delu knjige ističe, znak da se vremena menjaju ogleda se i u sve prisutnijoj ideji da su u današnjem svetu kulturne razlike značajnije od političkih i ekonomskih. Na pitanje - šta je kulturna istorija - koje je pre više od jednog veka javno postavio nemački istoričar Karl Lampreht, još nije sasvim jasno odgovoreno. Granice ove discipline su pomerene, ali postaje sve teže reći šta one tačno obuhvataju. Knjiga Osnovi kulturne istorije neophodno je štivo za sve studente istorije, kao i za one koji se bave kulturom, antropologijom i književnošću.

Piter Berk je profesor kulturne istorije na Univerzitetu u Kembridžu. Bavi se ne samo ranim modernim dobom, već ističe i značaj društvene i kulturne istorije za pitanja savremenog doba. Autor je više od dvadeset knjiga, od kojih se ističu: The Italian Renaissance (1972), Popular Culture in Early Modern Europe (1978), The Fabrication of Louis XIV (1992), The Art of Conversation (1993) i A Social History of Knowledge (2000).

tvrdi povez, latinica, 200 strana, format 14 x 20

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption