Ukupna cena:

ZLATNO JAGNJE - Miloslav Šutić

  • ZLATNO JAGNJE - Miloslav Šutić
6.47 EUR
7.11 USD
770.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: ZLATNO JAGNJE - Miloslav Šutić

Dovoljno je pogledati sistem naslova pojedinih poglavlja rukopisa predložene knjige, kao što su: Lepo uopšte, Prirodno lepo, Ljudski lepo, Tragično, Umetnost, Umetničko književno stvaranje, Harmonija, Savršenstvo, Estetika i poetika detalja, Estetski doživljaj, Arhetipska estetika, da bi se bez dvoumljenja zaključilo kako je sve to što je Šutić do sada uradio na teorijskom polju, u stvari, bilo neka vrsta uvođenja za ovo što je usledilo, tačnije, pripremni radovi za ovu veliku teorijsku sintezu, do koje je, kao retko ko drugi, došao inspirisan radom jednog književnog velikana.
Iz recenzije Prof. dr Sretena Petrovića


U ovom rukopisu ukazuje se na niz relacija Andrićeve estetike prema pojedinim filozofima, estetičarima, piscima. Na tu estetiku značajno je uticao Kjerkegor, a njen sadržaj upućuje na estetike Dostojevskog, Balzaka, Zole, Tolstoja. Naslov rukopisa, Zlato jagnje, preuzet je iz Andrićeve kasnije pripovetke Slepac, čija simbolika upućuje na neka od suštinskih piščevih estetičkih opredeljenja.
Iz recenzije Zorana Konstantinovića

ćirilica, 351 str, format:21х13, povez:mek

Prosečna ocena (10) 10

31-mar-2009 09:38:22
SERBIA
Ocena 10
knjiga je ekstra svidja mi se !!

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption