Ukupna cena:

DOKTOR REJ I ĐAVOLI - Dinko Tucaković

  • DOKTOR REJ I ĐAVOLI - Dinko Tucaković
4.16 EUR
4.37 USD
495.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Polja označena sa * se obavezno moraju popuniti

*
*
*
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: DOKTOR REJ I ĐAVOLI - Dinko Tucaković

Roman "Doktor Rej i đavoli" Dinka Tucakovića u podnaslavu nosi žanrovsku odrednicu: "beogradska misterija." A boravak američkog reditelja Nikolasa Reja šezdesetih godina prošlog veka u Beogradu jeste obavijen misterijom. Nije ni moglo drugačije, kada je scenarista i producent Rejove epizode u Jugoslaviji bio legendarni Ratko Dražević, agent Udbe i direktor "Avala Filma". Opsednut idejom da slavni holivudski reditelj snimi spektakl o Marku Polu, koji će jugoslovenskom filmu doneti "Oskara", Ratko Dražević je "spiritus movens" Tucakovićevog romana.

U romanu, kao i u istoimenom filmu, ubedljivo je prisutan Beograd od pre pola veka. Čitalac-gledalac sve vreme prolazi kroz duple ekspozicije, i u najboljoj tradiciji "film noira" biva uvučen u radnju. "Doktor Rej i đavoli" je i posveta jednom Beogradu koji je pokušavao da se izbori za što bolje mesto na mapi kulturnih prestonica sveta. Napor da se bude više nego što se može čini šarm tog grada. Misterija je kako mu to često i uspeva.
- Dragan Velikić

Format: 21 cm
Broj strana: 132
Povez: Mek

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption