Ukupna cena:

POSTMODERNE POPULACIONE STUDIJE - Mirjana Bobić

  • POSTMODERNE POPULACIONE STUDIJE - Mirjana Bobić
5.90 EUR
6.19 USD
702.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: POSTMODERNE POPULACIONE STUDIJE - Mirjana Bobić

Studija Mirjane Bobić dolazi u pravom trenutku, kako bi se naša nedovoljno demografski obrazovana društvena, politička i naučna javnost upoznala sa najnovijim kretanjima i saznanjima na ovom polju, koja nam mogu biti izuzetno korisna u postavljanju prema vlastitoj problematičnoj situaciji.
Iz recenzije prof. dr Anđelke Milić

Smatrajući naučnim i profesionalnim izazovom da u sociode- mografskim istraživanjima napravi iskorak i sopstveni izbor tema i pristupa, autorka Mirjana Bobić nudi naučnoj i stručnoj javnosti ovu monografiju. Slične ambicije autorka je uspešno ostvarila i u dve ranije objavljene monografije (Brak ili/i partnerstvo. Demo- grafsko-sociološka studija, iz 2003, i Demografija i sociologija. Veza ili sinteza, iz 2007. godine), ispoljivši istinsku naučnu zna- tiželju i traganje za suštinom naučne spoznaje.
Iz recenzije prof. dr Biljane Radivojević

... Na ubedljiv način, koristeći bogatu empirijsku građu kako inostranih, tako i domaćih empirijskih istraživanja, statističku građu, izveštaje i mnogobrojne relevantne studije, autorka pokazuje dostignuća i prednosti multidisciplinarnog, intersekcionalnog pristupa u proučavanjima stanovništva. Okosnicu ovog pri-stupa, po rečima autorke, čini ideja o neophodnosti uključivanja antropološke perspektive u demografska istraživanja, što podrazumeva bliže upoznavanje sa osnovnim asocijacijama, tj. životnim zajednicama (brakom, porodicom, domaćinstvom, naseljem) u koji-ma se odvija svakodnevni život, odnosno biosocijalna reprodukcija, odrastanje, sazrevanje, socijalna i prostorna pokretljivost, najzad i umiranje.
Iz recenzije dr Rade Drezgić

pismo: Latinica
strana: 185
format: 165x235
povez: Broš

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption