Ukupna cena:

POSLE IMPERIJE - Emanuel Tod

  • POSLE IMPERIJE - Emanuel Tod
4.08 EUR
4.29 USD
486.00 RSD

Ovaj artikal je trenutno rasprodat

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Polja označena sa * se obavezno moraju popuniti

*
*
*
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: POSLE IMPERIJE - Emanuel Tod

Americke imperije nece biti. Svet je isuviše velik, isuviše raznolik, isuviše dinamican da bi prihvatio dominaciju samo jedne sile. Proucavanje demografskih i kulturoloških, industrijskih i monetarnih, kao i ideoloških i vojnih snaga koje transformišu našu planetu, nikako ne ide u prilog danas banalnoj viziji jedne neranjive Amerike. Emanuel Tod ovde otkriva jednu daleko realisticniju sliku velike nacije cija je moc bila nesporna, ali cije se relativno opadanje cini ireverzibilnim. Sjedinjene Države bile su neophodne za ravnotežu u svetu, a danas nisu u stanju da održe ni svoj životni standard bez pomoci iz sveta.
Svojim teatralnim vojnim aktivizmom usmerenim prema beznacajnim državama, Amerika nastoji da prikrije svoje povlacenje. Borba protiv terorizma, Iraka i „osovine zla“, zapravo, su samo izgovori.
Kako više nije u stanju da kontroliše one važne ekonomske i strateške aktere – Evropu i Rusiju, Japan i Kinu – Amerika ce izgubiti ovu poslednju partiju za prevlast nad svetom. Ponovo ce postati samo velika sila, pored drugih velikih sila.

Format: 21 cm
Broj strana: 171

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption