Ukupna cena:

IZMEĐU SELA I GRADA - Dušan Mojić

  • IZMEĐU SELA I GRADA - Dušan Mojić
4.99 EUR
5.24 USD
594.00 RSD

Ovaj artikal je trenutno rasprodat

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: IZMEĐU SELA I GRADA - Dušan Mojić

Mladi u Srbiji u prvoj deceniji trećeg milenijuma

Osnovni cilj ovog istraživanja bilo je otkrivanje osnovnih karakteristika društvenog položaja i vrednosnih orijentacija gradske i seoske omladine u Srbiji početkom trećeg milenijuma, te uporedna analiza njihovih sličnosti i razlika. Posebna pažnja u okviru društvenog položaja omladine posvećena je radnoj svakodnevici i strategijama omladine, u skladu sa raširenim uverenjem među istraživačima da je tranzicija od obrazovanja ka zapošljavanju ključna za mlade osobe.
Na početku, potrebno je reći da su potvrđene osnovne hipoteze istraživanja. Naime, polazna pretpostavka je bila d postoje značajne razlike u društvenom položaju i vrednosnim orijentacijama između gradske i seoske omladine u Srbiji danas. Pokazalo se, očekivano, da je društveni položaj mladih iz seoskih sredina, zahvaljujući, između ostalog, boljoj početnoj poziciji (odnosno posedovanju većeg ekonomskog, socijalnog i kulturnog kapitala). Upravo je jedna od teza ovog rada bila da karakteristični oblici društvenosti u gradu i karakter međuljudskih odnosa pružaju veće mogućnosti za akumuliranje pomenutih oblika kapitala.

pismo: Latinica
strana: 138
format: 23 cm
povez: Broš

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption