Ukupna cena:

DEMOKRATSKA FEDERATIVNA JUGOSLAVIJA, VELIKE SILE I SUSEDNE DRŽAVE - Žarko V. Obradović

  • DEMOKRATSKA FEDERATIVNA JUGOSLAVIJA, VELIKE SILE I SUSEDNE DRŽAVE - Žarko V. Obradović
10.25 EUR
10.76 USD
1,210.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: DEMOKRATSKA FEDERATIVNA JUGOSLAVIJA, VELIKE SILE I SUSEDNE DRŽAVE - Žarko V. Obradović

Obimom ne preterano velika, ali pisana lepim i jasnim rukopisom, monografija kolege i profesora Obradovića je pregledna studija jednog zna čajnog pitanja jugoslovensko-srpskoj istoriji 20. veka. Svoje profesorsko iskustvo raniji ministar i kolega Obradović sažeo je u pristupu ovoj monografiji, učinivši je čitkom i razumljivom studentskoj populaciji, ali i svim zainteresovanima za događaje iz savremene srpske i jugoslovenske prošlosti novijeg doba. Ako je nešto njen poseban kvalitet to je preglednost, čitljivost i jasnost izloženih stavova. U vremenu kada i studentska populacija sve manje čita, Obradovićeva monografija na efektan način približava jednu prilično zaboravljenu temu čitaocima. Knjiga „Demokratska Federativna Jugoslavija, velike sile i susedne države (geopolitički aspekti i posledice)“ ima, stoga, i svojevrstan udžbenički potencijal. Ilustrativni materijal – mape u tome dodatno pomažu razumljivosti Obradovićeve priče o Demokratskoj Federativnoj Jugoslaviji, ali i aktuelnom geopolitičkom pogledu na prostor Balkana, bivše Jugoslavije i Srbije u celom tom geopolitičkom i istorijskom mozaiku.
• Dr Bojan Dimitrijević

Autor je odabrao uverljive argumente, informacije i citate koji na pravi način potvrđuju stavove i zaključke do kojih je došao. Obuhvaćena su sva relevantna pitanja i problemi koji odgovaraju naslovu rada.
Iako prepuna podataka, monografija ne daje uvek, i u gotovom vidu, ono što je autor pokrenuo kao problem. Njena suština je, kao što kaže profesor Đuro Šušnjić, „da priredi duhovne okršaje u vašim glavama“, odnosno da aktivira sopstvena znanja i misli povodom onoga što vidimo i čujemo!
Profesor Obradović se u ovom radu bori protiv svih onih za koje je dva puta dva uvek i samo – četiri! To je, kako upozorava besmrtni Fjodor Mihailovič, upravo užasno; zato što je konačno, što je kraj i smrt jer u sebi ne sadrži ništa neizvesno, ništa od mogućeg, ništa od sna... tako svojstvenog čoveku.
• Prof. dr Miroslav Mladenović

Zahvaljujući uspešnoj sinergiji iskusnog i već u naučnoj javnosti dokazanog autora kao što je prof. dr Žarko Obradović, nedovoljno istražene, a veoma zanimljive tematike, dobro savladanim izvorima i literaturi i podesno odabranom metodu, srpska nauka dobila je tekst kojim je popunjena praznina u našoj geopolitici i istoriografiji. Knjiga će popuniti prazninu u nastavno-obrazovnoj literaturi na svim nivoima visokog obrazovanja, a biće sa zanimanjem primljena i kod šire javnosti.
• Prof. dr Branislav Đorđević

pismo: Ćirilica
strana: 267
format: B5
povez: Broš

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption