Ukupna cena:

BOŽIĆ U BOKI KOTORSKOJ - Vesna Vučinić Nešković

  • BOŽIĆ U BOKI KOTORSKOJ - Vesna Vučinić Nešković
12.60 EUR
13.86 USD
1,500.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: BOŽIĆ U BOKI KOTORSKOJ - Vesna Vučinić Nešković

"Studija Božić u Boki Kotorskoj predstavlja osvežavajuću novinu u srpskoj etnologiji i antropologiji jer se na moderan način bavi značajnom tradicionalnom temom. Ona je inspirisana bogatstvom varijeteta crkvene proslave Božića, zapaženih tokom terenskih istraživanja u ovom području od ranih 1990-ih do danas. Proučavani su obredi u dva stara gradska centra, Kotoru i Herceg Novom, kao i u njihovom neposrednom zaleđu, u Grblju i na Luštici. Ova studija, pre svega, pruža obilje novog etnografskog materijala sakupljenog putem učestvovanja u proslavama i obavljanja intervjua sa njenim organizatorima i glavnim učesnicima. Analizirajući promene javnih verskih obreda, ona se bavi i odnosom između države, crkve i naroda u doba postsocijalizma."

Ivan Kovačević, Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu

Vesna Vučinić-Nešković je magistrirala na Harvardu i doktorirala na Univerzitetu u Beogradu. Predaje urbanu antropologiju i materijalnu kulturu na Odeljenju za etnologiju i antropologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu. Bavi se istraživanjem gradskog života i kulture, verskih obreda i identiteta lokalnih zajednica.

Format: B5, 326 str, povez: tvrd

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption