Ukupna cena:

БИБЛИЯ ВОСЕМЬ ВЕКОВ СЕРБСКОГО ИСКУССТВА

 • БИБЛИЯ ВОСЕМЬ ВЕКОВ СЕРБСКОГО ИСКУССТВА
 • БИБЛИЯ ВОСЕМЬ ВЕКОВ СЕРБСКОГО ИСКУССТВА
 • 97.45 EUR
  107.19 USD
  11,500.00 RSD

   

  Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
  Polja označena sa * se obavezno moraju popuniti

  *
  *
  *
   Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
   Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
   Product name: БИБЛИЯ ВОСЕМЬ ВЕКОВ СЕРБСКОГО ИСКУССТВА
   Importer: Narodno delo
   Country of origin: SERBIA

   REČ UREDNIКA

   Poštovani čitaoče,

   Biblija: osam vekova srpske umetnosti БИБЛИЯ ВОСЕМЬ ВЕКОВ СЕРБСКОГО ИСКУССТВА predstavlja prvo izdanje izbora tekstova iz Svetog pisma, ilustrovano remek-delima srpske ikonografije i freskopisa, nastalim tokom osam stotina godina trajanja Srpske crkve. Poglavlja iz Svetoga pisma, u prevodu Đure Daničića, mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića i episkopa zahumsko-hercegovačkog Atanasija Jevtića (Stari zavet) i Кomisije Svetog arhijerejskog sinoda Srpske pravoslavne crkve (Novi zavet), ukrašena su i dopunjena freskama i ikonama iz velikih pravoslavnih svetinja, poput Studenice, Đurđevih Stupova, Hilandara, Gračanice, Bogorodice Ljeviške, Dečana, Кrušedola, Novog Hopova, Cetinjskog manastira, Savine, Drače, Bođana i mnogih drugih monaških obitelji, katedralnih i parohijskih hramova i episkopskih rezidencija širom Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

   Pored toga, u ovoj knjizi prikazane su i brojne reprodukcije umetnina sa biblijskim temama koje su pohranjene u Narodnom muzeju u Beogradu, Galeriji Matice srpske u Novom Sadu, ali i riznicama Srpske pravoslavne crkve u Beogradu, Sremskim Кarlovcima, Sentandreji i Bijeljini.

   Priređivači prve autentične srpske ilustrovane Biblije trudili su se da, što svebuhvatnije, čitalačkoj javnosti približe raskošnu lepezu različitih stilova i pravaca ovdašnjeg likovnog stvaralaštva, od veličanstvenih radova Mihaila i Evtihija iz Soluna i Mihaila Astrape iz 13. i 14. veka, pa sve do istaknutih dela akademskog realizma, krajem 19. i početkom 20. veka. Ovo monumentalno izdanje sadrži preko 400 fotografija visokog kvaliteta, a njegov vizuelni identitet definisan je po savremenim standardima i na veoma elegantan način.

   Format: 24 x 32cm
   br. str.: 319
   povez: tvrd
   Pismo: ćirilica - ruski

   Artikal još nije ocenjen

   Nema komentara

   Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


   ×
   Caption