Ukupna cena:

SLAVISTIKA, RUSISTIKA, SRBISTIKA - Bogoljub Stanković

  • SLAVISTIKA, RUSISTIKA, SRBISTIKA - Bogoljub Stanković
6.35 EUR
6.99 USD
756.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: SLAVISTIKA, RUSISTIKA, SRBISTIKA - Bogoljub Stanković

...Teme i dileme, snovi i nesanice uglednog srpskog slaviste, rusiste, istaknutog pedagoga i organizatora naučnog života prof.Bogoljuba Stankovića, koje su ga na razmeđi stoleća i milenijuma, tokom više od decenije dubokih previranja, neobzirno opsedala - sakupljene su sada i sistematizovane u njegovoj najnovijoj knjizi Slavistika - Rusistika – Srbistika. Polete i optimizam, pogdekad na samom rubu utopije, što isijavaju sa stranica ove knjige, širokoj naučnoj javnosti predstavljaju autora onakvim kakvim ga znaju njegove kolege, saradnici i čitavi narašta onih koji su izašli iz njegovog univerzitetskog auditorijuma: Bogoljub Stanković je idealista, strog prema sebi, popustljiv prema nehotičnim zabludama a kritičan prema umišljajima drugih.

Knjigu Slavistika - Rusistika - Srbistika Bogoljub Stanković posvetio je - slavističkom podmatku. Prava i glavna karika knjige jeste slavistika sama, ona koju pisac projektuje kroz devizu: "celovitost slavista u posebnosti". Najjednostavnije rečeno, posebnosti slavističkih subdisciplina i nacionalno orjentisanih filoloških istraživanja nisu i ne mogu biti smetnja integralnosti krovne discipline, jer u suprotnome prete feudalizacija slavističkog carstva, ignoratsko služavanje naučne optike, partikularizacije interesa i - u krajnjem ishodu - potpuna negacija samoga smisla njenoga postojanja. Ali celovita slavistika nije zamisliva bez njene sposobnosti da preživi u vremenu sadašnjem, a uslov njenog opstanka Stanković Vidi u slavistici "koja je slobodna od panslavističkih mitova iz prošlosti, opijenosti zapadnjačkom euforijom u sadašnjosti i neodmerenih očekivanja od evropske budućnosti"...

pismo: ćirilica, format: B5, povez: broš, strana: 274

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption