Ukupna cena:

DOPUNA VUKOVOG RJEČNIKA - Laza Kostić

  • DOPUNA VUKOVOG RJEČNIKA - Laza Kostić
3.70 EUR
4.07 USD
440.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Polja označena sa * se obavezno moraju popuniti

*
*
*
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: DOPUNA VUKOVOG RJEČNIKA - Laza Kostić

Dopuna Vukovog rečnika Laze Kostića koji je posle Kostićeve smrti priredio njegov lekar i prijatelj dr Radivoj Simonović "za akademije, naučne zavode i naučenjake, kojima ovo treba" najređa je srpska knjiga štampana u XX veku.
"Delo je u tako malom broju primeraka štampano u ’nevreme’, baš kada je započeo Prvi svetski rat austrougarskim napadom na Srbiju, i doživelo je ratnu sudbinu. Primerci nisu stigli do onih kojima su namenjeni, već su uništeni. Jedini poznati sačuvani primerak nalazi se u Narodnoj biblioteci u Somboru, i bio je tako čuvan. Uglavnom nedostupan i za naučnu upotrebu.

Teško je utvrditi zašto ovo delo nije do sada preštampano. To i nije naše da utvrđujemo. Preštampavamo ga da bi ga tako priveli nameni zbog koje je priređeno, jer je i u njemu deo tajni Laze Kostića još sasvim nedokučivih tumačima njegovog pesništva, pošto nijedan srpski pesnik nije vilenio u jeziku kao on.
Delu koje je priredio dr Radivoj Simonović pridodali smo i studiju Dragiše Vitoševića iz 1987. godine ’Vukov Rječnik i Laza Kostić’, nastalu kao analiza Kostićevog pesničkog dela."
Milovan Vitezović

115 str, format: A5, povez: tvrd, ćirilica

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption