Ukupna cena:

UVOD U KONAČNU MATEMATIKU - Velimir Simonović

  • UVOD U KONAČNU MATEMATIKU - Velimir Simonović
8.39 EUR
9.23 USD
990.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: UVOD U KONAČNU MATEMATIKU - Velimir Simonović

Kao što i samo ime kaže, konačna ili diskretna matematika je onaj deo matematike koji nije povezan s pojmom graničnog procesa. Ona je antipod neprekidnosti.

Neke oblasti konačne matematike ponikle su u dubokoj prošlosti, a neke su počele intenzivno da se razvijaju sredinom dvadesetog veka. Taj razvoj je bio izazvan

opštim naučno-tehničkim progresom, a naročito u vezi s intenzivnom primenom elektronskih računskih mašina.

Danas konačna matematika nije samo osnova računarskih nauka i matematičke kibernetike, nego je i važan deo opšteg matematičkog obrazovanja.

U ovoj knjizi se daje elementarni uvod u tu oblast, dostupan veoma širokom krugu čitalaca. U njoj se izlažu elementi matematičke logike, "diskretne" teorije verovatnoće, matričnog računa, kombinatorike, teorije grafova i algoritama, linearnog programiranja i dr.

182 str. - broš povez - format: 17x24cm

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption