Domaća Knjižara
Ukupna cena:

ŠTA JE DOBRO? - E. K. Grejling

  • ŠTA JE DOBRO? - E. K. Grejling
5.80 EUR
6.09 USD
690.00 RSD

Ovaj artikal je trenutno rasprodat

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: ŠTA JE DOBRO? - E. K. Grejling

U svojoj izuzetno značajnoj novoj knjizi E. K. Grejling proučava najznačajnije odgovore na ovo pitanje, odgovore još od vremena klasične starine, pa sve do naših dana. Usredsređuje se na dva potpuno različita koncepta toga šta dobar život treba da bude: jedan daje najšire svetovno gledište, ukorenjeno u mišljenju o ljudskoj prirodi i položaju čoveka; drugi je potpuno transcendentalno stanovište koje izvor moralnih vrednosti stavlja van ovozemaljskog carstva. U savremenom svetu – svetu čiji je oblik određen uzletom nauke u sedamnaestom veku – ova dva gledišta sve češće dolaze u sukob, a stalno nagomilavanje napetosti između njih jedan je od najvećih problema s kojima se suočava i dvadeset prvi vek.

E. K. Grejling se hvata u koštac s ovom savremenom dilemom stavljajući je u istorijski kontekst da bi na kraju potvrdio prednost humanističke etike nad oživljavanjem transcendentalističkih gledišta. Knjiga Šta je dobro?, kao retko koje delo, sasvim je jasna i puna pronicljivih zapažanja.

Format: 13x20 cm
Broj strana: 311
Pismo: Latinica
Povez: Mek

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption