Ukupna cena:

CAREV NOVI UM - Rodžer Penrouz

  • CAREV NOVI UM - Rodžer Penrouz
11.09 EUR
11.64 USD
1,320.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Polja označena sa * se obavezno moraju popuniti

*
*
*
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: CAREV NOVI UM - Rodžer Penrouz

Carev novi um je jedna od najvažnijih knjiga iz područja popularne nauke. Premda se autor bavi širokim rasponom tema, od teorije relativnosti i kvantne mehanike do kosmologije, njegova središnja zaokupljenost je problem odnosa uma i tela.

Osnovno pitanje koje se u knjizi obrađuje je pitanje odnosa veštačke inteligencije i svesti, odnosno hoće li računari, zasnovani na današnjim principima, biti u stanju da urade sve što može ljudski um. Dok neki naučnici tvrde da je samo pitanje vremena kad će računari biti u stanju da obavljaju sve ono što može ljudski um, Penrouz tvrdi da se to nikada neće dogoditi, tj. da se pojava zvana "svest" ne može uklopiti u okvir današnjih teorija fizike.

Međutim, knjiga sadrži daleko više od toga, pa će biti zanimljiva i čitaocima koje problem veštačke inteligencije uopšte ne zanima.

Rodžer Penrouz je jedan od vodećih matematičkih fizičara i blizak saradnik medijski poznatijeg Stivena Hokinga. Predavao je matematiku na Oksfordu, bio je gostujući profesor na većem broju univerziteta, za rezultate naučnog rada dobio je mnoštvo nagrada, uključujući i titulu viteza (Order of Merit).

U svakom slučaju, Penrouz je autor od čije knjige se puno očekuje.

Format: 20×14,5cm
Broj strana: 480
Pismo: Latinica
Povez: Mek

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption