Domaća Knjižara
Ukupna cena:

ZLATNA KNJIGA DETINJSTVA SVETA - Milovan Vitezović

  • ZLATNA KNJIGA DETINJSTVA SVETA - Milovan Vitezović
13.69 EUR
14.38 USD
1,630.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: ZLATNA KNJIGA DETINJSTVA SVETA - Milovan Vitezović

Zlatna knjiga detinjstva sveta, antologija svetske poezije za decu, sa svojom obimnošću u kojoj je i mnogo propuštenog, veliki je pokušaj da se na našem jeziku sagleda ukupno svetsko pesništvo za decu, odkad se peva, do danas. Ova antologija je prikupljanjem i izborom pesama nastajala skoro tri decenije. U nju su ušle pesme naroda i pesnika svih vremena i sa svih meridijana koje su od polovine devetnaestog veka do danas kod nas objavljivane u pesničkim zbirkama, listovima, časopisima i zbornicima. One su sa izvornih jezika ili sa prevoda na druge svetske jezike prevodjene na naš jezik u njegovim raznim jezičkim varijantama i svim menama njegovog imena (od Bečkog dogovora o "jednom jeziku jednog naroda", od srpskog i hrvatskog jezika, potom srpskohrvatskog i hrvatskosrpskog, pa opet srpskog i hrvatskog...). Zato ispod pesama stoji samo naznaka prevod i ime prevodioca.

format: B5, 734 str, ćirilica, tvrd povez

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption