Ukupna cena:

IŠČEKUJUĆI PRESUDU - Čarls Simić

  • IŠČEKUJUĆI PRESUDU - Čarls Simić
5.85 EUR
6.15 USD
697.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: IŠČEKUJUĆI PRESUDU - Čarls Simić

Izabrane i nove pesme Čarlsa Simića.

Velika retrospektiva poezije jednog od vodećih savremenih svetskih pesnika, od ranih stihova do pesama u rukopisu.

Najcelovitije izdanje Simićeve poezije na srpskom jeziku, knjiga koja obuhvata raspon od pesnikovih ranih stihova do pesama koje su prevedene iz rukopisa.
Čitanje Simićevih stihova ukazuje na neutaživu odisejsku potrebu da se zaviri u svaki kutak sopstvenog sveta, da se rasvetle skriveni i senoviti prostori, da se u običnom prozre uzvišeno, a u elementarnom jedina punoća ljudskog života.

Mapa Simićeve poezije je mapa svakodnevice, a iskustvo o kome nam pesnik govori jeste svakodnevno iskustvo običnog i vidljivog, jednostavnog i očekivanog. U tom prostoru Simić traži svoje teme ispunjavajući ih glasom ironije i glasom melanholije, a najviše glasom pronicljive ispovednosti.

Okrećući se od mita i od istorije, Simićeva poezija se usredsređuje na modernu stvarnost i na urbanu jedinku koja u vizuelno konkretizovanim prizorima svog okruženja prepoznaje svoj jedini život, varljiv, ali vidljiv, privremen, ali u epifanijskim časovima neodoljivo lep. Simićevom poezijom ovladavaju iskustvo svakodnevice i mistika privatnosti. Sačinjena od narativnog tona i preciznih slika, ova poezija razmatra prostor između zemnog i uzvišenog, između zadovoljstava dana i senki kraja. U pesmama Čarlsa Simića svakodnevica se pokazuje kao jedino autentično iskustvo i kao jedini prostor u kome se mogu zadovoljiti obredi individualnosti.

Format: 14x20
Broj strana: 200
Povez: Broš

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption