null (4263)

null (1414)

null (172)

null (2020)

За тинејџере (447)

null (111)

null (424)

Primenjene nauke (72)

Ekonomija i marketing (120)

Све о рачунарима

Едукативни наслови (18)

Приче (190)

Poezija (115)

null (105)

null (155)

null (389)

Популарна наука (123)

Култура, уметност (169)

null (148)

null (159)

null (488)

Alternativna medicina (104)

Алтернативна учења (173)

Право (71)

null (238)

Filologija (84)

null

КАЗНА ЗА ГРЕХ: КОМПЛЕТ Јелена Бачић Алимпић


КАЗНА ЗА ГРЕХ: КОМПЛЕТ - Јелена Бачић Алимпић  
13.01 EUR / 14.96 US$ / 1549.00 din
Количина
 
Трилогија о немогућој љубави.

Узбудљива сага о судбини две војвођанске породице у преломним годинама XX века и прича о љубави коју време не може избрисати.

Казна за грех - Ноћ када су дошли сватови

У свом срцу сам понела равницу, ту непрегледну, напаћену паорску земљу, велико панонско небо и његову бистрину, и тебе, малену мрљу у бескрају... Ниси знао да сам путовала са тобом и твојим сновима и без позива, а ја нисам могла знати да имам карту у једном правцу.
Сада знам, Михајло. Ниси ти крив.

Почетком XX века у мирној војвођанској равници на имању грофа Ерцега, у забаченој варошици у срцу Бачке, догодиће се једна од најнеобичнијих љубавних прича на овим просторима. Тајна једне младе девојке заувек ће променити судбину две породице, властелинске и сиротињске. Михајло и Емилија, грофов син и кћи ковача, одрастају заједно и с временом постају најбољи пријатељи. Њихово пријатељство прераста у снажну, силовиту и страствену љубав супротстављену друштвеним нормама и сталешким начелима. После много година заогрнутих тајнама и лажима иза зидина грофовског каштела, једна ноћ промениће све...

Ноћ када су дошли сватови је прва књига амбициозне трилогије Казна за грех, изузетно емотиван роман прожет крхотинама људског бола и слабости, јаловим жељама, лажима и неизреченим тајнама. Јелена Бачић Алимпић нам суптилно приповеда о давно прохујалом времену и забрањеној вези двоје младих људи који се боре за своју љубав.

Казна за грех – Књига успомена

Видела је његове очи, топле и плаве као јасно летње небо, осетила додире за којима је чезнула и о њима маштала свих тих празних, тешких година. Видела је и себе, онакву каква је некада била, босоногу, у ноћној кошуљи, рашчупане косе и румених девојачких образа. Могла је да осети меку, влажну траву под ногама. Јасно је видела своју мајку, и осетила како јој нежно љуби чело, њене руке док јој чешљају дуге, замршене увојке и оца како је брижно пита: „Јеси ли срећна, Ема?“

Као изузетно талентована ученица са најбољим оценама, Емилија по препоруци професора Костића долази на Бечки универзитет. Њен ментор је један од водећих интелектуалаца научне елите с почетка тридесетих година прошлог века. Франц Нојбауер у својој вишедеценијској каријери коначно среће студента вредног дивљења и одлучује да му Емилија постане асистент. Млада жена која се успиње друштвеном лествицом живи свој сан. Истовремено, на имању Ерцегових, у срцу војвођанске равнице, животе њених сиромашних родитеља и грофовске породице преплићу непредвидиве нити судбине. Када нацисти преузму власт у Бечу, у годинама рата и невоља, између Емилије и професора Нојбауера развија се чудан и јединствен однос два јака карактера и бриљантна ума: више од платонске љубави, а мање од телесне страсти.

Књига успомена Јелене Бачић Алимпић је други део трилогије Казна за грех, роман о сећањима на валцере поред Дунава, о расправама бечког интелектуалног круга, путовањима аустријским крајолицима и искушењима из прошлости. Ода животу који пулсира упркос Другом светском рату, и успоменама на љубав коју године не могу избрисати.

Казна за грех – Молитва за опроштај

Постоје животи који настану и нестану у трену а да се ништа значајно и помена вредно у њима не забележи, као што постоје тренуци који вреде за читав живот због оног што се у њима догодило.

Честита, лепа и образована Емилија Нојбауер после много година борбе, учења и одрицања коначно остварује свој сан и постаје професор на Универзитету у Бечу. Њен ментор и супруг доктор Франц Нојбауер свим срцем је подржава, али с временом губи здравље, па најпре његово слепило, а затим и психички проблеми задају велике муке свима око њега. И док имање Ерцегових, позорница Емилијине давне среће и извор вечите туге, тоне у јад и пропаст, драге особе у Бечу и тренуци радости обасјаће њену душу. Ипак, животна искушења не посустају. После болног питања материнства, после година пристајања да буде оно што јој срце није, на прагу одлуке да одабере сасвим другачији живот, Емилији ће напослетку стићи давно написано писмо, а у њему претња да ће јој заборављена обећања из прошлости заувек променити будућност. Како најдраже заштитити од почињеног греха? Ко грех може опростити? И најзад – младост јесте неповратна, али може ли се љубав вратити?

Молитва за опроштај Јелене Бачић Алимпић велико је финале трилогије Казна за грех. Ово је роман о преломним годинама, прећуткиваним истинама, лажима и греховима. И љубави као последњем уточишту.


Формат: 13x20x5 цм
Број страна: 720
Писмо: Латиница
Повез: Кутија + мек


Писац / Аутор: Јелена Бачић Алимпић

Серијал: Казна за грех

Артикал још није оцењен
Пошаљите Ваш коментар / Оцените овај артикал
null
Страница 1 од 59 > >>
ДЕОБЕ - Добрица Ћосић
ДЕОБЕ - Добрица Ћосић

16.79 EUR / 19.31 US$ / 1999.00 din
ЉУБИЦА - Душка Јованић
ЉУБИЦА - Душка Јованић

6.36 EUR / 7.31 US$ / 750.00 din
МУНДО ЛИБРЕ - Марко Крстић
МУНДО ЛИБРЕ - Марко Крстић

4.96 EUR / 6.19 US$ / 590.00 din
БИБЛИЈА - Ненад Рацковић
БИБЛИЈА - Ненад Рацковић

5.87 EUR / 7.34 US$ / 699.00 din
КОМО - Срђан Ваљаревић
КОМО - Срђан Ваљаревић

5.87 EUR / 7.34 US$ / 699.00 din
Страница 1 од 59 > >>