Domaća Knjižara
Ukupna cena:

ŽUTA ZVEZDA, CRVENA ZVEZDA - Jelena Subotić

  • ŽUTA ZVEZDA, CRVENA ZVEZDA - Jelena Subotić
11.78 EUR
12.37 USD
1,390.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: ŽUTA ZVEZDA, CRVENA ZVEZDA - Jelena Subotić

Sećanje na Holokaust posle komunizma


Žuta zvezda, crvena zvezda pruža detaljan uvid u prakse sećanja na Holokaust u Srbiji, Hrvatskoj i Litvaniji, i proširuje diskusiju na druge istoč­noevropske zemlje. Knjiga prikazuje kako su zemlje u regionu koristile sećanje na Holokaust kao političku strategiju za rešavanje svojih savre­menih „ontoloških nesigurnosti“ – nesigurnosti u pogledu identiteta, statusa i odnosa sa drugim međunarodnim akterima. Autorka zaključuje da sećanje na Holokaust u Istočnoj Evropi nika­da nije imalo mnogo veze sa prošlošću, bilo za vreme komunizma ili posle njega. Tu je zapravo reč o upravljanju nacionalnim identitetima u nesigurnom i neizvesnom svetu

Dimenzije knjige: 21 x 14
Povez: broš
Pismo: latinica

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption