Domaća Knjižara
Ukupna cena:

SRPSKI SREDNJOVEKOVNI GRBOVI - Nikola Giljen

  • SRPSKI SREDNJOVEKOVNI GRBOVI - Nikola Giljen
16.78 EUR
18.46 USD
1,980.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: SRPSKI SREDNJOVEKOVNI GRBOVI - Nikola Giljen
Importer: Dereta
Country of origin: SERBIA

Knjiga Srpski srednjovekovni grbovi predstavlјa istoriju srpske medijevalne heraldike ispričanu na nesvakidašnji način: kroz priče o savremenim rekonstrukcijama srpskih srednjovekovnih grbova iz stalne postavke Vojnog muzeja u Beogradu. Ovo kapitalno delo prati i istoriju glavnih srpskih heraldičkih motiva – krsta, ocila, dvoglavog orla, lјilјanovog cveta, kacige sa volujskim rogovima, lava itd., od najdrevnijih vremena do savremene heraldičke stvarnosti, kako kroz istoriju srpskog naroda, tako i svetsku povest. Istorija pomenutih simbola posmatrana je posebno iz ugla njihovog biblijskog značenja i semiotike, a te judaističke, opštehrišćanske i pogotovo pravoslavne paralele daju ovoj knjizi posebnu draŽ. Nadasve opseŽno i nadistorijsko, opet isklјučivo u okviru naučnih principa i metoda, ovo delo je aktuelno i u savremenim stručnim heraldičkim raspravama, ali zanimlјivo i daleko široj čitalačkoj publici.

broj strana: 336
Povez: broš
Format: 24 cm
Pismo: ćirilica

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption