Ukupna cena:

SREDNJA EVROPA (OD IDEJE DO ISTORIJE) - Katrin Orel

  • SREDNJA EVROPA (OD IDEJE DO ISTORIJE) - Katrin Orel
16.33 EUR
17.15 USD
1,944.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Polja označena sa * se obavezno moraju popuniti

*
*
*
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: SREDNJA EVROPA (OD IDEJE DO ISTORIJE) - Katrin Orel

Knjiga Srednja Evropa Katrin Orel spada u red istoriografskih sinteza – obimnih studija, koje omogućavaju dubinske, komparativne uvide u složenost različitih istorijskih i kulturnih nasleđa. U trenutku kada se postavlja pitanje granica ujedinjene Evrope i dometa njenih ambicija, ovom se knjigom čini pokušaj preispitivanja položaja Srednje Evrope unutar evropskog konteksta. Naš današnji stav prema njoj i dalje je pod uticajem hladnog rata koji je učinio da Srednja Evropa izgubi nekadašnje mesto u evropskoj slici. Knjiga na inovativan način spaja dve oblasti interesovanja autorke – istoriju ideja i istoriju međunarodnih odnosa. Konačno, na svojevrstan način osvetljena je i srpska istorija, sagledana iz perspektive Srednje Evrope.

Katrin Orel, direktorka Nacionalnog centra za naučna istraživanja (CNRS, IRICE) stručnjak je za savremenu Srednju Evropu. Predavala je na Univerzitetima u Strazburu, Beču i Parizu. Autorka je više značajnih dela među kojima se izdvajaju: Histoire de Budapest (1999) i La restitution des biens juifs et le renouveau juif en Europe centrale (Hongrie, Slovaquie, République Tchèque)(2002).

pismo: latinica
povez: tvrd
broj strana: 360
format: 24 cm

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption