Ukupna cena:

PORTRETI VIZANTIJSKIH INTELEKTUALACA - Margarita Poljakovska

  • PORTRETI VIZANTIJSKIH INTELEKTUALACA - Margarita Poljakovska
11.09 EUR
11.64 USD
1,320.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Polja označena sa * se obavezno moraju popuniti

*
*
*
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: PORTRETI VIZANTIJSKIH INTELEKTUALACA - Margarita Poljakovska

Između oko pet stotina imena naučnika i pisaca, pesnika, filozofa i umetnika koji su ostali zabeleženi u milenijumskoj istoriji ovog carstva, Poljakovska je odabrala: Nikolu Kavasilasa Aleksija Makremvoltija i Dimitrija Kidona, vizantijske intelektualace XIV veka,. jer je smatrala da ruska stručna javnost najmanje zna o ličnostima koje su obeležile "jesen" vizantijske kulture.

Kroz portrete trojice savremenika burnih događaja sredine XIV veka - građanskih ratova, isihastičkog spora koji je potresao kako crkvu, tako i celokupno društvo, opadanja spoljnopolitičkog ugleda i ekonomskog blagostanja Vizantije pred nadiranjem osmanskih osvajača i trgovaca iz italijanskih gradova, autorka je dala preko široke izvorne građe njihove političke i društvene stavove, obrazovanje, ali i privatne strahove i nade svojih " junaka".

Na samom kraju, radi ilustrovanja portreta ove trojice predstavnika intelektualne sredine pozne Vizantije, u prilogu je dato i nekoliko tekstova Kidona i Makremvolita.

Format: 21 cm
Pismo: latinica
Br. strana: 210

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption