Ukupna cena:

NAPUKLI MONOLIT - Ljubodrag Dimić, Aleksandar Životić

  • NAPUKLI MONOLIT - Ljubodrag Dimić, Aleksandar Životić
24.49 EUR
25.72 USD
2,916.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: NAPUKLI MONOLIT - Ljubodrag Dimić, Aleksandar Životić

Napukli monolit na preko 700 strana donosi nekoliko stotina dokumenata pohranjenih u fondovima i posebnim zbirkama srpskih, ruskih, engleskih i američkih arhiva, kao i građu objavljenu u višetomnim kolekcijama izvora štampanih na više evropskih jezika.
Veliki broj dokumenata koji se objavljuju u ovoj knjizi prvi put su dostupni našoj javnosti i posebno su prevedeni za potrebe ove knjige.
Mnogi od ovih dokumenata dolaze iz nedavno otvorenih arhiva najviših državnih institucija nekoliko zemalja.
Napukli monolit je kapitalno važna tematska zbirka autentičnih dokumenata koji bacaju novo svetlo na dramatične istorijske, političke i društvene događaje i promene koji su presudno oblikovali istorijsku i egzistencijalnu stvarnost Jugoslavije, Balkana i Evrope u drugoj polovini XX veka.
Knjiga koja je nastala kao plod dugogodišnjih istraživanja dvojice istoričara posvećenih najvažnijim pitanjima srpske, jugoslovenske i evropske istorije druge polovine XX veka.
Obimna uvodna studija u kojoj Ljubodrag Dimić i Aleksandar Životić uverljivo oslikavaju istorijski, politički i društveni kontekst iz koga potiču dokumenti predstavljeni u knjizi Napukli monolit.

Format: 14x21
Broj strana: 716
Povez: Tvrdi

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption