Ukupna cena:

ISTORIJA UTOPIJE - Žan Servije

  • ISTORIJA UTOPIJE - Žan Servije
10.89 EUR
11.43 USD
1,296.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: ISTORIJA UTOPIJE - Žan Servije

Osim što nas temeljno upoznaje sa pojavom utopije u istoriji, autor izlaže njen hronološki razvoj od vremena Atine do današnjih dana i obrazlaže istorijski kontekst nastanka svake pojedine utopije. Provokativni pristup fenomenu utopije omogućava praćenje razvoja ove pojave kao književnog žanra, filozofske kategorije, revolucionarnog i religijskog pokreta, kao i susrete sa Aristofanom, Platonom, svetim Avgustinom, Tomasom Morom, Fransisom Bejkonom, Marksom, Žilom Vernom, Orvelom...

U pitanju je pregledan, jednostavan, zanimljiv i pouzdan priručnik koji osvetljava kosmopolitski duh utopije, budući da san o preporodu predstavlja našu najjaču vezu sa svetom. U trenutku kada je čitavom planetom zagospodario strah umesto nade, ova studija nas uvodi u inspirativan, paralelni svet utopije koja dokazuje vazdašnju ljudsku želju da stvara harmoniju nasuprot večito haotičnom i disharmoničnom svetu.

Tvrdi povez, latinica
Format 14 x 20
Broj strana 350

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption