Ukupna cena:

ISABELA - Luis Suares Fernandes

  • ISABELA - Luis Suares Fernandes
12.12 EUR
12.73 USD
1,430.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: ISABELA - Luis Suares Fernandes

Obimna dokumentacija, kojom danas raspolažu istoričari, kako objavljena tako i nepoznata javnost, omogućava pregled vladavine Isabele, i rasvetljava nove činjenice.Praktično je nemoguće razdvojiti delovanje Kralja Fernanda i Kraljice Isabele, koje su nazivali tvorcima ili osnivačima španskog političkog jedinstva, tako da su ograničenja u knjizi jedino hronološka, jer sve se prekida smrću kraljice.Zato je ovo, posle kratko uvoda, priča o jednom braku koji je ispunio svoje obaveze da vlada.Politička formula do koje su supružnici došli (Unija kraljevina), sledeći staru Krunu Aragona, značila je važan korak unapred u izgradnji Evrope; napravljena je savršena razlika između unificiranog suvereniteta i raznovrsne uprave.Veliki kulturni, ekonomski i odbrambeni ciljevi zavisili su od tog jedinstva, i učinili su ga kompatibilnim sa pluralitetom kao superiornom političkom formom.Najdublji oblik jedinstva bio je poveren doktrini slobodne volje i racionalnosti, kao esencijalnim dimenzijama ljudske prirode.
Pri opisivanju događaja strogo su se poštovali svi dostupni istorijski podaci, dostupni svakoj obrazovanoj i zainteresovanoj osobi.
To je delo istoričara za široku publiku, a ne delo za istoričare.

pismo: Latinica
strana: 613
format: A5
povez: Broš

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption