Domaća Knjižara
Ukupna cena:

ARIJANOV BOJNI POREDAK PROTIV ALANA - Flavije Arijan

  • ARIJANOV BOJNI POREDAK PROTIV ALANA - Flavije Arijan
7.56 EUR
7.94 USD
900.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: ARIJANOV BOJNI POREDAK PROTIV ALANA - Flavije Arijan

Arrianoy ektaxis kata Alanon

U ovoj knjizi maloj po obimu, ali značajnoj po sadržaju, autor se bavi veoma zanimljvim tekstom iz vojne istorije starog veka izašlim iz pera rimskog istoričara, filozofa, teoretičara i visokog vojnog zapovednika Lucija Flavija Arijana. On je jedan od klasika rimske vojne teorije, a spis je svojevrstan priručnik-izveštaj koji zauzima važno mesto u proučavanju rimske veštine ratovanja na vrhuncu Principata.
Autor se prvenstveno potrudio da što je moguće tačnije prevede ovaj tekst sa starogrčkog na savremeni srpski jezik. Odmah treba dodati da je ovo prvi prevod Arijanogovog teksta na naš jezik. Međutim, on je svoj zadatak shvatio znatno šire, pa je uz prevod dao obiman komentar...(Radivoj Radić)
Dvojezično izdanje; uporedo srpski prevod i grčki tekst

Format: 21 cm
Povez: broš
Pismo: ćirilica
Br. strana: 60

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption