Ukupna cena:

ARHEOLOGIJA SEĆANJA - Olga Manojlović Pintar

  • ARHEOLOGIJA SEĆANJA - Olga Manojlović Pintar
12.60 EUR
13.86 USD
1,500.00 RSD

Ovaj artikal je trenutno rasprodat

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: ARHEOLOGIJA SEĆANJA - Olga Manojlović Pintar

Spomenici i identiteti u Srbiji 1918-1989.

Knjiga Arheologija sećanja analizira vremena u kojima su državni, nacionalni, klasni simboli snažno definisali i ispunjavali javno polje i gradili identitet pojedinaca i grupa. Izdvajajući spomenike kao specifične topose koji su mapirali pejzaž sećanja i istorijsku kulturu zajednica, ona prati procese uprostoravanja političkih i idejnih sistema vrednosti i načine artikulisanja ideologija. Spomenike različitih istorijskih perioda, režima i ideologija prepoznaje kao arheološke artefakate, odnosno materijalne tragove društava koja su ih podizala ili uništavala. Pri tome, ne ispituje istinitost istorijskih predstava niti validnost različitih tumačenja, već pokušava da sagleda okvire unutar kojih su definisani ideološki postulati i podstican društveni aktivizam.

pismo: Latinica
strana: 425
format: 135 x 205 mm
povez: Broš

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption