Domaća Knjižara
Ukupna cena:

SVETOVI ANTROPOLOŠKE IMAGINACIJE - Bojan Jovanović

  • SVETOVI ANTROPOLOŠKE IMAGINACIJE - Bojan Jovanović
11.09 EUR
11.64 USD
1,320.00 RSD

Ovaj artikal je trenutno rasprodat

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: SVETOVI ANTROPOLOŠKE IMAGINACIJE - Bojan Jovanović

Најновија књига аутора познатих и већ класичних дела Српске књиге мртвих, Магије српских обреда, Духа паганског наслеђа, Тајне лапота, Блискости далеког као и десетак других студија које су обележиле нашу савремену етнолошку и антрополошку мисао.
Полазећи од става да је имагинација стваралачка машта, изражена у облицима традиционалних културе и битан чинилац истраживачких настојања за њиховим доживљајем, разумевањем и тумачењем, Бојан Јовановић указује на њен антрополошки аспект у разматраним опусима еминентних иностраних и домаћих истраживача култура: Сигмунда Фројда, Мирче Елијадеа, Карлоса Кастанеде, Клода Леви-Строса, Симе Тројановића, Тихомира Ђорђевића, Веселина Чајкановића, Слободана Зечевића и Војина Матића. Суштина те имагинације је у инвентивном приступу ових аутора културним садржајима, уобличеном у њиховим текстовима који се отварају савременом читаоцу знатижељном да спозна чудесне светове традиционалних култура и разуме њихове вредности као део свог наслеђа.

Format: 170x240 mm
Obim: 230 strana
Povez: tvrdi, pun kolor

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption