Domaća Knjižara
Ukupna cena:

PSIHOLOGIJA PATNJE - Salman Ahtar

  • PSIHOLOGIJA PATNJE - Salman Ahtar
11.09 EUR
11.64 USD
1,320.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: PSIHOLOGIJA PATNJE - Salman Ahtar

Psihologija patnje bavi se patnjom koja je neadekvatna, nepotrebna, prekomerna, patološka i izlečiva. Autor nastoji da istakne višestruke načine na koje se susrećemo s patnjom u kliničkim i socijalnim situacijama i navodi šest takvih „izvora patnje“. Prva tri – strah, pohlepa i krivica – dovode do lične patnje, mada i to ima izvesne interpersonalne posledice. Druga tri – obmanjivanje, izdaja i osveta – dovode do patnje drugih, iako i u njima ima subjektivne boli same osobe. Pri objašnjavanju kompleksnosti ovih šest izvora patnje, autor je obradio fenomenološki, razvojni i sociokulturni aspekt svake emocije. Gde god je to bilo moguće, uključio je značajne informacije iz srodnih oblasti, kao što su antropologija, sociologija, etologija i evoluciona biologija, kao i primere iz književnosti i kliničke vinjete.Profesionalci mogu iz Ahtarovog znanja i iskustva da uče kako da prepoznaju, izdrže i rastumače strah, pohlepu, krivicu, prevaru, izdaju i osvetu, a čitalačka publika može zahvaljujući Ahtarovoj mudrosti uvideti kako da ova bolna osećanja i pojave izbegne, ukroti ili prevaziđe.dr Aleksandar DimitrijevićSalman Ahtar, profesor je psihijatrije na Medicinskom fakultetu Džeferson i trening-analitičar Psihoanalitičkog centra Filadelfije. Bio je član redakcija brojnih stručnih časopisa koji se bave psihoanalizom, a do sada je objavio sedamdeset sedam knjiga. Dobitnik je mnogih nagrada, od kojih je poslednja Sigourney (2013), najprestižnije priznanje u oblasti psihoanalize. Ahtar je držao predavanja po pozivu u akademskim ustanovama u zemljama širom sveta, a knjige su mu prevedene su na mnoge jezike, uključujući: nemački, rumunski, španski i turski. Objavio je i nekoliko tomova poezije, opsežan rečnik psihoanalize i stotine tekstova u psihoanalitičkim časopisima.

Dimenzije knjige: 22.5x16.5
Broj strana: 222
Povez: broš
Pismo: latinica

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption