Ukupna cena:

SRBIJA - DRUMOVIMA, PRUGAMA, REKAMA

 • SRBIJA - DRUMOVIMA, PRUGAMA, REKAMA
33.00 EUR
33.00 USD
3,900.00 RSD

 

Napomena:
 • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
 • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
  Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
  Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
  Product name: SRBIJA - DRUMOVIMA, PRUGAMA, REKAMA

  Dosad najpotpuniji turistički vodič kroz Srbiju, sinteza najboljih evropskih modela, uz bitnu nadogradnju i originalan srpski doprinos. Spoj bogatog i pouzdanog priručnika za putovanje, geopoetike, kulturno-istorijske i privredne panorame, putokaza za proverena mesta i poziva na maštovito istraživanje. Sve ujedno. Na srpskom i još tri velika svetska jezika, sa preko 2.000 ilustracija...


  Putovanje nije samo način da se pređe, uglavnom najkraće i najefikasnije, razdaljina između dve tačke u prostoru. Mnogo više od toga, putovanje je i istraživanje, saznavanje, osvajanje novoga, pustolovina, igra. Ono može biti strast, filozofija, pogled na svet, može imati svoju estetiku i poetiku, svoje obrede. Ima u njemu nečega od drevne alhemijske tajne: ne menjaju se samo predeli kroz koje se putuje, nego i sam putnik. Putovanje nije samo upoznavanje sveta u kojem živimo, nego i sopstvene duše. I to nije tek fraza, poput one prečesto trošene da je „lepota u oku onoga ko gleda”; to je iskonsko objavljenje koje su nam preneli mudraci: „Božansko nije u onome ko je predmet divljenja, nego u onome ko se divi.”
  Putovati — to nije samo gledati, nego i videti.
  Nije samo primiti k znanju, nego i osetiti, proživeti, obuhvatiti sobom, učiniti svojim, delom svoga iskustva i svoga bića.
  Možete u mnogo navrata putovati u neku zemlju, a da zapravo ništa bitno ne spoznate o njoj. Da se ona ne otvori za vas, ni vi za nju. Da ostanete samo korisnik tehničkih usluga, kao što koristite bankomat na ćošku, u nekom bezimenom gradu, čekajući da presednete u avion za ko zna gde. Jednu zemlju ne možete uistinu upoznati ako ne proniknete u dušu njenih ljudi, u njene boje, mirise, ukuse, svetlosti i tame, simbole, vina, začine, melodije, vrhove, vode. Ako ne oslušnete njen poj, njen smeh i njenu tišinu. Ako ne osetite kako se ona veseli i kako pati. Ako ne proverite ono što su napisali putnici pre vas i ne ostavite pisamce onima koji će doći posle.
  Ova knjiga pred vama je pre svega poziv na pravo putovanje, a zatim i oslonac tokom njega. Poziv da otkrivate Srbiju, bez obzira na to da li ste domaćin ili gost, bez obzira na to da li ste ovde prvi put ili joj se vraćate kao staroj ljubavi.
  Ova knjiga je poziv na putovanje ne samo kroz prostor nego i kroz vreme, ne samo kroz realno i virtuelno nego i kroz snove i maštu. Spoj je bogatog turističkog vodiča, geopoetike, kulturno-istorijske i privredne panorame, putokaza za proverena mesta i prizivanja kreativnosti. Sve ujedno.
  Ova knjiga objedinjuje u sebi mnoge snage i mnoge glasove, prepliće nebrojene izvore i tekstove, radosna je iznad ma kakve taštine, te predstavlja, u pravom smislu reči, zajedničko delo.
  Ono što je u njoj dobro — vaše je.
  Ono što mislite da nije dobro — praštajte.
  Drumovi, pruge i reke čekaju.
  Srbija čeka.
  Krenimo.

  Format: 14,5x20,4 cm
  Obim: 592 strane

  Artikal još nije ocenjen

  Nema komentara

  Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


  ×
  Caption