Ukupna cena:

VIZANTIJSKA CRKVA : OBRAZOVANJE ARHITEKTONSKE SLIKE SVETOSTI - Ivan Stevović

  • VIZANTIJSKA CRKVA : OBRAZOVANJE ARHITEKTONSKE SLIKE SVETOSTI - Ivan Stevović
16.94 EUR
17.79 USD
1,980.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: VIZANTIJSKA CRKVA : OBRAZOVANJE ARHITEKTONSKE SLIKE SVETOSTI - Ivan Stevović

Ivan Stevović vizantijsku crkvu posmatra kao trodimenzionalnu sliku i u svom delu VIZANTIJSKA CRKVA : OBRAZOVANJE ARHITEKTONSKE SLIKE SVETOSTI daje novi, integralni pogled na sakralnu arhitekturu koja se tradicionalno proučava kroz detalje. Akcenat se stavlja na zlatno doba vizantijske arhitekture i odgovara na pitanje kako crkve iz ovog perioda oslikavaju poimanje svetog kod srednjovekovnog čoveka.

Magistralni tok proučavanja arhitekture vizantijske crkve predugo je u dubokoj senci ili pod neadekvatnim svetlom ostavio vremenu tumačenje celine njenih najvažnijih svojstava, njene raznovrsne i vrhunski slojevite slike svetosti. Jer uistinu je teško zamisliti da je čas pre ulaska u dom Gospodnji, prosečni Romej u crtežu trijumfalnog luka na fasadama prepoznavao trodelnu podelu prostora crkve upisanog krsta s kupolom. Prepoznavao je, međutim i izvesno, nešto sasvim drugo, mnogostruke vizuelne kodove kojima je svetost bila iskazivana.

Broj strana:200
Pismo:ćirilica
Povez:Broširani povez
Format:23 cm

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption