Domaća Knjižara
Ukupna cena:

SAMOOBLIKOVANJE U RENESANSI - Stiven Grinblat

  • SAMOOBLIKOVANJE U RENESANSI - Stiven Grinblat
15.42 EUR
16.19 USD
1,836.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: SAMOOBLIKOVANJE U RENESANSI - Stiven Grinblat

Samooblikovanje u renesansi je studija posvećena predstavama identiteta književnosti 16. veka. Grinblatovom knjigom, koja je ubrzo postala pravi klasik, započeo je pokret novog istorizma u teoriji književnosti i srodnim disciplinama. Baveći se vodećim predstavnicima engleske renesanse, kao što su Mor, Vajat, Spenser, Marlou i Šekspir, Grinblat istražuje strukturu identiteta i otkriva mnogostruke veze između renesansne kulture i oblikovanja identiteta u osvit modernog doba.

Predmet Grinblatovog istraživanja jeste analiza istorijske i kulturne uslovljenosti konstruisanja identiteta u delima navedenih pisaca: od shvatanja prema kojem je identitet "voljno podređivanje legitimnim autoritetima kao što su Bog i država" (Spenser), do toga da identitet nastaje tek "u trenucima kada je poredak - politički, teološki, polni – narušen" (Marlou).

Samooblikovanje u renesansi predstavlja nezaobilaznu knjigu za sve one koji se bave pitanjem identiteta, izučavanjem evropske renesanse, engleske književnosti i novog istorizma.

Tvrdi povez sa omotnicom, ćirilica
F 16 x 24

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption