Ukupna cena:

ROKENROL U JUGOSLAVIJI 1956 DO 1968 - Aleksandar Raković

  • ROKENROL U JUGOSLAVIJI 1956 DO 1968 - Aleksandar Raković
16.38 EUR
17.20 USD
1,950.00 RSD

Ovaj artikal je trenutno rasprodat

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: ROKENROL U JUGOSLAVIJI 1956 DO 1968 - Aleksandar Raković

Uzbudljiva i zanimljivo napisana istorija jugoslovenskog rokenrola od klasičnog, preko električarskog rokenrola, do bitnika i hipika.
Nastala na temelju sveobuhvatnog istraživanja i novog tumačenja ogromne građe o početnoj, herojskoj i integrativnoj fazi jugoslovenskog roka, knjiga Rokenrol u Jugoslaviji 1956-1968. opisuje put rokenrola od ideološkog izazova jugoslovenskom socijalizmu do saputnika ili čak saveznika.
Ko su bili prvi rokeri, ko je prvi u Beogradu nosio dugu kosu, gde je bila prva diskoteka?
Rokenrol kao najveća društvena i kulturna revolucija 20. veka, muzika i kultura koja je preskočila istorijske barijere: rasne, etničke, jezičke, političke, verske i socijalne.
Govoreći o značaju rokenrola kao jedinstvenog zvuka Hladnog rata ili o sličnostima i razlikama rokenrola u Jugoslaviji i državama Istočnog bloka, Raković uverljivo pokazuje kako je rokenrol našao mesto u jugoslovenskom popkulturnom modelu i postao njegov nosilac sve do raspada SFRJ početkom devedesetih.
Istraživanja obimne građe.
Razgovori sa živim akterima.
Reprezentativan izbor fotografija.

Format:14x21
Broj strana:644
Povez:Tvrdi

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption