Ukupna cena:

BOB DILAN: POETIKA ODMETNIŠTVA - Zoran Paunović

  • BOB DILAN: POETIKA ODMETNIŠTVA - Zoran Paunović
13.98 EUR
15.38 USD
1,650.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: BOB DILAN: POETIKA ODMETNIŠTVA - Zoran Paunović
Importer: IP Clio
Country of origin: SERBIA

Bob Dilan, omaleni plavooki momak, sredinom januara 1961. godine dolazi u Njujork. Počinje kao putujući gitarista i pevač. Na svom dugom i neverovatnom umetničkom putu spaja tradiciju, folklor i individualni talenat. O ovom savremenom Homeru, piše Zoran Paunović, profesor, prevodilac i esejista. Njegova knjiga Bob Dilan: poetika odmetništva svojevrsni je vodič kroz život, karijeru i opus ličnosti koja je tokom više od pedeset godina delanja na javnoj sceni po mnogo čemu presudno obeležila svoju epohu. Paunović se u ovoj knjizi usredsređuje na zbivanja, likove i fenomene koji su presudno uticali na Dilanovo umetničko formiranje, te na prelomne trenutke njegove duge i bogate karijere: dolazak u Njujork, prve nastupe i ranu afirmaciju u Grenič Vilidžu, ulazak u polje takozvane „protestne pesme“ i izlazak iz njega, odbacivanje folk čistunstva i sticanje statusa rok zvezde, stvaralačku eksploziju šezdesetih i kreativnu oseku sedamdesetih, prelazak u hrišćanstvo i posledično prihvatanje uloge svojevrsnog propovednik, njegove raskide i pomirenja sa muzama, stvarnim i metaforičkim, fizičke i duhovne krize i oporavljanja, kritička osporavanja i priznanja, sve do Nobelove nagrade, i dalje.

Broj strana: 264
Pismo: Latinica
Povez: Tvrdi
Format: 19,5x13,5

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption