Ukupna cena:

ZASNIVANJE METAFIZIKE MORALA - Imanuel Kant

  • ZASNIVANJE METAFIZIKE MORALA - Imanuel Kant
4.16 EUR 3.74 EUR
4.37 USD 3.93 USD
495.00 RSD 445.00 RSD

Ovaj artikal je trenutno rasprodat

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: ZASNIVANJE METAFIZIKE MORALA - Imanuel Kant

U čitavoj istoriji filozofije ima samo nekoliko ljudi čija su dela tako značajna kao što su Kantova...

Kant svoju etiku konstruišu služeći se srodnim idejama poput „dužnosti", „poštovanja", „zakona", kategoričkog nasuprot hipotetičkim imperativima, i verovanjem da jedinu stvar na svetu koja je bezuslov­no dobra predstavlja dobra (jer je autonomna) volja...

A volja je dobra kada poštuje načela autonomi­je, to jest, kada. svoj zakon uzima isključivo iz sebe same; a to znači kada sledi prethodno navedene prin­cipe. Takva volja je autonomna. Ako volja uzima sebi zakon izvan sebe same, onda je ona heteronomna; ona time žrtvuje i autentičnu etiku i sopstvenu slobodu. Kant smatra da je ljudski razum sposoban da oseti bezuslovni autoritet moralnog zakona, a da je ljudska vo­lja sposobna da odbaci sve alternative koje se s ovim za­konom ne slažu. I zaista, kod Kanta je vrlina definisa­na kao dužnosti koje su „čvrsto usađene u karakteru".

(Viljem Riz)

Izdavač: Dereta
Format: 11.5x17
ISBN: 86-7346-357-2
Povez: broširan
Pismo: latinica
Br. strana: 133
God. izdanja: 2004

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption