Domaća Knjižara
Ukupna cena:

VOLJA ZA MOĆ - Fridrih Niče

  • VOLJA ZA MOĆ - Fridrih Niče
14.78 EUR
16.26 USD
1,760.00 RSD

 

Napomena:
  • Za kupce iz Srbije važeća cena je u RSD
  • Za kupce iz inostranstva važeća cena je EUR / US$
Trudimo se da stanje magacina bude uvek ažurno. Ukoliko je artikal ipak rasprodat i ne možemo da ga isporučimo - obavestićemo vas u što kraćem roku od trenutka prijema vaše narudžbenice.
Troškovi isporuke nisu uračunati u cenu proizvoda. Oni se posebno naplaćuju. Troškovi isporuke biće prikazani na samom kraju procesa naručivanja, neposredno pre nego što ostavite podatke za isporuku.
Product name: VOLJA ZA MOĆ - Fridrih Niče

Najslavnije i najkontroverznije Ničeovo delo, najbogatija riznica misli ovog filozofa.

Čitalac ne treba da se vara u pogledu smisla naziva koji je dan ovom jevanđelju budućnosti - "Volja za moć - pokušaj preocenjivanja svih vrednosti". Sa ovom formulom dolazi do izraza jedan protivpokret u pogledu na princip i zadatak; pokret koji će u tako dalekoj budućnosti zameniti onaj potpuni nihilizam, koji opet pretpostavlja, logički i psihološki, koji nikako drukčije i ne može doći nego preko njega i iz njega. Jer zašto je sada pobeda nihilizma nužna? Zato što naše današnje vrednosti u njemu nalaze svoj završetak, što je nihilizam krajnji logički izvod iz naših velikih vrednosti i ideala - jer mi moramo najpre doživeti nihilizam da bi nam moglo postati jasno kakva je zapravo vrednost tih "vrednosti"... Pre ili posle nama će biti nužne nove vrednosti...

Niče je zbir kontradikcija naše kulture i naše sudbine, njena najbespoštednija kritika i najpotpunija sinteza. On je čitavo ovo naše doba, tragično sa preopterećenošću, koje preko njega u jednom novom poletu uvis traži svoj spas. On je jedno veliko Da i jedno veliko Ne čitave naše duševne strukture i naše problematike. On govori kao čovek koji je na sebi izdržao sve muke naše stvarnosti. Taj samozvani imoralist nosilac je visokog moralnog saznanja našeg doba.

Dr Dušan Stojanović

- Ovaj svet je volja za moć - i ništa drugo!

Format: 14x21cm
Povez: tvrdi
Pismo: latinica
Br. strana: 573

Artikal još nije ocenjen

Nema komentara

Pošaljite Vaš komentar / Ocenite ovaj artikal


×
Caption